Kisokos

Ebben a részben az állattartással kapcsolatos hasznos tudnivalókat lehet olvasni.

Akvárium

Ez a fejezet egy akvárium kiválasztásának szempontjait, indításának lépéseit veszi sorra. Igyekszem könnyen érthetővé tenni, csak az éppen alapvető biológiai, vízkémiai folyamatokat, összefüggéseket érinteni.

TERVEZÉS

Alapvetően két fő dologgal kell tisztában lenni: rendelkezésre álló költségvetés, kiszemelt halak és növények igényeivel, számával.  Bizony, tudunk találni közös metszéspontot.

Törpenyulak

Javarészt olyan dolgokat foglalok össze amelyek saját, illetve tenyésztők tapasztalatain alapulnak. Minden másra ott a google.

VÁLASZTÁS

Nyuszi választásnál elsődleges szempont legyen a megbízható tenyésztői háttér. Sok kockázatot (szomorúságot) csökkenthetsz, ha genetikai rendellenességektől mentes lesz a kis nyuszi. Még egy fontos dolog még: győződj meg róla: barátságos? A közeledésedre oda megy? Ha nem láttad a nyuszi szüleit, akkor is látszik kicsi korban mekkora lesz: nézd a fejét és a lábait.

Dzsungáriai törpehörcsög

Minden tekintetben rászolgált a kedves kezdő kisállat címre.

Javarészt olyan dolgokat említek, amelyek saját, illetve tenyésztők tapasztalatain alapulnak. Minden másra ott a google.

VÁLASZTÁS

Érdemes megbízható tenyésztőtől származó kicsit választani.  Emlősöknél a jó genetikai háttér megnyugtató. A törpehörcsögöket gyors anyagcsere, viszonylag rövid életciklus jellemzi. Várható másfél, két év együtt töltött idő. Tervezéskor ezzel számolni kell.